Ansel Adams facebook page



o mare de nori

o mare de nori
Valea Doamnei,muntii Fagaras
HAVE A GOOD DAY

30 mai 2010

30 mai.10-Mud,rain and a 557 max altitudite

Detalii ruta

Ma pornesc dimineata la drum si pornesc spre satul Fizes (unde este un focar de tigani ) .
       Dupa un jumatat de ora sunt in grafic(adica am trecut de asfalt si incepe ,urcarea care e foarte mare max 12%+noroi+ploaie=teroare,nu renunt continui sa urc ,se vad nori negrii in jurul meu ,mai e o portiune si sunt in varf ,ura... Dupa venirea ploi mi-am acoperit rucsacul cu un nailon ,haine de ploaie am deci ploaia nu ma opreste,insa noroiul da (in unele portiuni am luat atata noroi ca nu se vedeau saboti de frana..."crunt").ajuns sus la aprox 550 m ai o priveliste extraordinara se vede chiar si Gherla( cand e senin ).Dupa 1:30h ajung sus e ora 10 deja ma pregatesc sa plec spre satul Sambou(sau samboieni) unde "timpul parca sta in loc".
      La intrarea in satul sambou ma asteapta un drum foarte rau,denivelat,noroi de 10-15cm (pe alocuri).
Continui sa merg iar un satean imi spune sa nu ma bag ca no sa mai ies,traverses o portiune buna de noroi dupa care alt satean ma ajuta sa trec printr-o poteca la drumul cu asfalt al satului.Cu o bunavointa desavarsita acel satean imi spala si bicicleta de noroi cu futunul,super.Ajung in satul Targusor ,dupa o escapa interesanta in poteca din sambou.Ajuns in Targusor pedala pe stanga imi faci scheme.Dupa 3-4 pedalari pica automat ,nu am chei.imbusuri asa ca sigur e vina mea intai nu a bicicletei.Cu chiu cu vai (intr-o ora fac 15 km groaznic)ajung in Gherla ,fac o baie,imi editez videouriel facute si pozele si le imbin si fac un video bun de vizualizat de catre toti fani ciclismului.Pe data viitoare.Dati click pe link ca sa vedeti video-ul.

video+poze din tura

24 mai 2010

24 mai.10-Noroi-ceata-bike

Cu o zi inainte ma gandesc sa incerc alta ruta frumoasa de langa Gherla ,unde sunt o gramada de poteci.
detalii ruta (aici puteti vedea o panta max de 16% coborare si 12% catarare si profilul turei).Am inceput sa merg de dimineata 7:15-7:20 ,timp total de pedalat dupa vitezometru 0h 47 m 43s.viteza maxima 38,5 km/h ,viteza medie destul de mica din cauza ca poteca pe care am urcat era plina de crengi ,copaci picati,si buruieni cat bicicleta.In concluzie a fost o zi( frumoasa ,cetoasa asa cum e in fiecare dimineata la Gherla).
        Ajungand sus ,vorbesc cu ciobanul caruia i amintesc de meciul din finala Champions League dintr Inter si Bayern Munchen in care omul a spus"nu am avut vreme sa ma uit .La 5 dimineata sunt pe deal la 8 cobor, la 10 seara sunt acasa.Asa ca sunt obosit".
Vizualizati video-ul  de pe youtube si da-ti un comment daca se poate.
video editate +poze=o frumusete de tura pe deal   
video editat fara poze

21 mai 2010

Tura usoara cu bita

In poza se poate vedea si dealurile de langa dej ,zona fiind cuprinsa intre campia Transilvaniei si pod Someselor.In indepartare pe vreme buna se poate vedea si Zona Preluca de langa Baia Mare ,muntii Tibles si chiar muntii Rodnei de pe dealul opus.

Traseu rutei pe un site de specialitate care indica si o panta maxima de 4 pe acest traseu.  Detalii ruta

7 mai 2010

Cfr Cluj-F.C Vaslui

Meci urat,stadion frumos de 25.000 de spectatori in schimb nu am stiut daca sa nu pun aparatul foto.Pe cand ajung acolo vad pe cineva cu un aparat mai mare decat unul obisnuit compact si ma ingrozesc ,asta e ,"next time will be better".Scorul la final se termina egal 0-0 urmand ca meciul urmator cu Craiova sa faca minim un egal si Urziceni -Gloria Bistrita la fel si Timisoara.

1 mai 2010

In trecere prin parc

Trecand prin parcul orasului vad o veverita si o pozez in multe ipostaze cele mai multe ori fugitive dar uite ce a iesit>















poza editata cu putin efect HDR(high dinamic range)




















 |nature,just nature|

1 mai Over Hasdate hills

Imi fac rucsacul deseara ,imi pun ceasul la 6:45 ,ma trezesc si pornesc spre dealul de deasupra satului Hasdate.Vroiam sa plec mai repede de 6 dar ceasul nu m-a trezit  la 5:00.
Mi-am pus in bagaj :3 sandwich-uri mici ,2 mere ,1.5 litri de apa desi am consumat numai 0.5 l,orium  e bine sa ai+aparatul foto ,baterii 3 perechi reincarbaile ,3 harduri( unu de 4gb si 2 de 2 gb) ,minitrepiedul ,telefonul ,servetele ,ciorapi si cam atat.Uiati-va la video ,acesta contine clipuri editate +poze din tura.
video youtube: tura cu poze si videos langa satul Hasdate
Detalii ruta:Ruta detalii dati click pe linkuri.Am pornit la 6:45 si la 9:00 am fost in casa deci nu a durat foarte mult,m-am incadrat bine.