Ansel Adams facebook page



o mare de nori

o mare de nori
Valea Doamnei,muntii Fagaras
HAVE A GOOD DAY

25 mar. 2011

Tura mtb la Padureni(23 mar.11)

Am pornit intr-o tura unde ma intalnesc in satul Salatiu(imi fixez suportul de camera "special") cu Paul si pornesc intr-o aventura pe urcarea de langa satul Padureni.
Am pornit din Gherla si m-a prins un vant iar dupa ce am ajuns la Mintiu am constatat ca numai batea deloc si vremea incepuse sa se indrepte.Pe masura ce urcam dam de drumul serpentine ne oprim inainte urcarii la o pauza de masa.
Pornim pe panta ce se inteseste pe masura ce inaintam la fel si drumul devine mai rau:pietris pe alocuri pietre si mai multe pante dintre care una maxima de 12% (pe o portiune de 200-300m).
Incepem sa dam si de varful turei 475m dupa care coboram in satul Padureni("unde timpul parca sta in loc").
Ajunsi in sat incep sa imi apara si problemele :crampe la picioare(stam 10 min ,mananc un sandvis ,mai o vorba,dar continuam) si incepem sa cutreieram satul cu mtb-urile pe niste urcari din sat ce practic nu pot fi urcate din cauza bolovanilor,insa drumul devine interesant :umed si bolovanos in zona bisericii unde nici sateni nu ne ajutau ,(strigau"greu....greu" si noi nu aveam timp sa le raspundem eram ocupati cu drumul care odata coborea odata urca).
 Ajunsi in capatul satului m-am uitat  google maps pe telefon si ne spuneam ca nu exista alta ruta decat sa ne intoarcem.Incepem sa pedalam din nou stiind ca ne preseaza nu viata cotidiana ci soarele care apunea foarte repede.Pe la 6 incep sa dam de a 2-a urcare serioasa din tura,unde intalnim 2 biciclisti atunci coborau in sat si nu am princeput de ce la ora 6:20 coboreau acolo- departe de civilizatie.Noi coboram pe serpentine spre satul Mintiu si mergem cu viteza de 30-40 km /h pana dam de asfalt unde mergem cu 52-56 km/h,ne regrupam in Mintiu unde ne salutam si eu pornesc spre Gherla( asfalt ,plat si aproape intuneric) iar pe prietenul meu il prinde bezna ,problemele si o urcare prin Manastirea.


Mai urmeaza un video lung cu poze si mici scene filmate.Aici puteti vedea video-ul http://www.youtube.com/watch?v=CebNcM9d2QY


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu