Ansel Adams facebook page



o mare de nori

o mare de nori
Valea Doamnei,muntii Fagaras
HAVE A GOOD DAY

7 aug. 2012

Magura....munte...nu prajitura

Ajuns dupa 6 ore pana acolo ne-am cazat intr-o pensiune la Magura.
De acolo am pornit timp de 4zile in trasee de bike,hike si foto.
In prima zi am vizitat satul magura si imprejurimile sale in cautarea de noi aventuri pentru zilele viitoare.
Detalii tura mtb:
DST:10.37 km
AS  :13.4 km/h
MS :38.1 km/h
RT  :0:46:15 h/min/s
Destinatie:Magura-Biserica Sfanta Treime Pestera.
Nu va speriati de acei 10km prin sat deoarece satul e unul de tip:rasfirat si aflat la o altitudine de 1200m fiind inconjurat la N-V de muntii Piatra Craiului iar la S-E de muntii Bucegi.
Totusi 10 km de acolo nu se pot compara cu 10 km pe langa localitatea natala.

29 iulie.12:

Am urcat cu rucsacul in spate si cu aparatul la gat pana la Cabana Curmatura(1470m) urmand sa studiez trasaeele marcate pentru drumeti si pentru mtb.
Era o zi insorita de duminica,iar dupa un urcus de 2 ore pana la Cabana am gasit o gramada de turisti cazati cu cortu si la cabana,toti dornici sa plece in salbaticiunea Pietrii Craiului.
Am stat 1 ora sa privesc muntele si m-am intors spre Prapastiile Zarnestiului pe un traseu nemarcat prin Valea Curmaturii cu baietii de la Salvamontul Zarnesti care stiu pe de rost intreaga zona si fiecare poteca.

30 iulie.12
Am urcat la cab.Curmatura din nou urmand sa fac un traseu de creasta in Piatra Craiului.
Am mers impreuna pe un traseu propus impreuna cu 4 clujeni intalniti la cabana.
Traseu propus a durat 3 ore jumate de la cabana carmatura si inapoi.
Am urcat in Saua Curmaturii iar deacolo pe vf.Turnu(1823m)....deacolo am mai urcat pe vf.Padina Popii (1952m) acolo ne-am prins un pic o ploaie marunta(putea sa vina si potopu' ca noi eram echipati dar ne-am ferit de fulgere)....si am coborat pe traseul Lehmann la cab.Curmatura(1470m).La cabana am discutat la masa si am baut o bere rece intr-un peisaj sublim.

In ziua urmatoare am mers cu bicicleta pana la cabana(a 3-a oara),de data asta urcand pe forestierul care ajunge pana sus dupa urcusul a 15-16 km de padure virgina.
Ajuns sus langa stana de langa cabana si porneste ploaia din nou(stau 30 de min si cobor spre prapastii dupa ce imi instalez camera de filmat pe casca).
Insa cel mai frumos moment a fost urcarea dinspre prapastii pana la intrarea in satul Magura unde m-au aplaudat vreo cateva minute niste straini pentru efortul depus sa ajuns in sat.(ps:banuiesc ca erau germani).
Detalii tura:
DST: 24.54 km
RT : 2:25:34 h/min/s
AS : 10.1 km/h
MS : 42.4 km/h





Pozele le gasiti aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu