Ansel Adams facebook page

o mare de nori

o mare de nori
Valea Doamnei,muntii Fagaras
HAVE A GOOD DAY

25 apr. 2010

Tura foto in Valea Cormaia(Muntii Rodnei)

O vreme superba se anuntase(20 grade C),destul cat sa fie cald.Daca comparam rezultate cu data trecuta veti vedea poze mai bune din cauza soarelui.Am urmat drumul pana la Cariera ,unde am poposit un pic ,am urcat in padure ,am facut cateva poze si panorame si ne-am intors acasa linistiti dupa o zi superba de primavara.Uitati pozele.


Incepem tura cu un rasarit superb la ora 6:50 dimineata,langa orasul Gherla.
vf Pietrosu (2303m),Cel mai inalt varf din Muntii Rodnei ,vazut intre sangeorz-Bai si Salva.


La intrarea in satul Cormaia (la 5 km de sangeorz-Bai).

Vila prea frumoasa intr-un loc asa retras,e dedicata lui "Basescu",{haha},are si teren sintetic de fotbal+internet in toate camerele.

raul Cormaia iar in indepartare vf Paltinului  (2003m)
Mi-am folosit si mini-trepiedul hama ca sa fac pozele cu cascadele.Vf Paltinului (2003 m) din Muntii Rodnei intr-un fundal perfect.Drumu ce continua spre Cabana Farmecul Padurii (singura cabana turistica din zona in afara de ce a ocolului silvic care se afla in infundatura acestui drum la 10-15 km de aici)
Undeva pe aici aveti si semnal la telefon,acest drum se termina printr-un traseu de triunghi rosu care duce la vf Cormaia ,care se afla in inceputul varfurilor de 2000m din muntii Rodnei).

acoo e cabana Farmecul Padurii altitudine:aprox 700m
Prin Valea Cormaia la 6-7 km de satul Cormaia ,in drum spre cariera .in dreapta vf Laptelui(1931m),muntii Rodnei sunt recunoscutii sau unici in Romania prin stratul de zapada care se mentien destul de bine pana in luna iunie).
cascade peste cascadeRaul CormaiaSe mai infiltreaza picuri de apa si pe peretii rocilor din zona.


Dati click pe panorama sa o vedeti mai mare .
Cariera aflata la inaltimea de 720m ,aici ne odihnim putin si incep sa merg prin padure putin revin dupa 20 de min ,multumit de ceea ce vad acolo si ne indreptam spre casa.(Gherla care e la o distanta de 180-190 km dus-intors de aici).


Vf Laptelui (1931m)

De aici drumul spre ingusteaza si ajunge pana la cabana Ocolul silvic din zona iar de acolo se poate ajunge pe vf Repede de (2047m) si vf Cormaia (2033m) .


Niste flori pe care le vad prima data , .Floarea se numeste Calcea Calului

"Paradisul calatorului"Alte plante  se gasesc si in padure pe care nu le mai vazusem,deci e un loc special.

Hotii la drum
Panorama din 2 cadre cu Cariera din zona (720m).Tapet de padure


mai gasim si resturi ramase de explozibil ,oare chiar o fi fost razboi aicea ,ciudat nu ?


eu pe langa pietre


Un parau foarte frumos din zona.viitoare cabana ,cam prea in activitate zona.


Ne intoarcem spre satul Cormaia urmand sa trecem prin Sangeoz-Bai ,Nasaud ,Salva,Dej si multe alte sate.Zona cascadelor ,poza facuta de pe trepied ca si multe de acest fel.Ne intoarcem acasa,the end.Multumiri celor care imi citesc blogul .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu